Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 01:28:29 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Αυστηρό μήνυμα Χαρίτση προς το ΑΣΕΠ.

Αυστηρό μήνυμα Χαρίτση προς το ΑΣΕΠ.

xaritsis.ΒΑυστηρό μήνυμα προς το ΑΣΕΠ απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

«Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν για την έκδοση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού δεν μπορούν να συνεχιστούν», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, σε ομιλία του σε ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

...Ο υπουργός σημείωσε ότι ο διαγωνισμός αυτός «είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης» για την κάλυψη των κενών στον τομέα καθαρότητας των ΟΤΑ «που αποψιλώθηκαν στα χρόνια των μνημονίων» και πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια. Περιμένω τις επόμενες ημέρες να δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε ο Αλ. Χαρίτσης.
Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ

....Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε αναμόρφωση και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων -συχνά θανατηφόρων- που σημειώνονται κυρίως στον τομέα της καθαριότητας των δήμων.

....Ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι προτάσεις της σχετικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών από εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες. Η Επιτροπή αυτή, είπε ο υπουργός, διερεύνησε τις αιτίες των εργατικών ατυχημάτων, κατέγραψε τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου και επεξεργάστηκε προτάσεις παρέμβασης για την αναθεώρηση και τη βελτίωση της σχετικής νομοθεσίας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδώσει το πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη σύνταξη του σχεδίου νόμου...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency