Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 05:19:59 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Για πρώτη φορά : Ελεγχος των ξένων σχολείων στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά : Ελεγχος των ξένων σχολείων στην Ελλάδα.

SXOLEIO.DIDASKALIAΜε μια σημαντική εγκύκλιο που εξέδωσε με υπογραφή του ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αγγελόπουλος καλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προχωρήσουν άμεσα σε σαρωτικούς ελέγχους των ξένων σχολείων και των τμημάτων Ι.Β. και εν συνεχεία να αποστείλουν αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία των ελέγχων και την καταγραφή τυχόν παρανομιών.

..Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ:

...Μπαίνει, επιτέλους μετά από δεκαετίες, στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Παιδείας το κρίσιμο ζήτημα των διοριστηρίων των εκπαιδευτικών σε ξένα σχολεία, πολλοί εκ των οποίων όπως πρόσφατα κατήγγειλε η ΟΙΕΛΕ, έχουν παράνομες ολιγόμηνες συμβάσεις και χωρίς διοριστήριο με αποτέλεσμα να απολύονται τον Ιούνιο και να επαναπροσλαμβάνονται το Σεπτέμβριο.

....Επίσης καθοριστική είναι η παρέμβαση για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών και οποιοδήποτε στατιστικό στοιχείο σχετίζεται με την λειτουργία τους. Ο έλεγχος θα γίνει υπό την εποπτεία του ΕΟΠΠΕΠ.

...Πιο συγκεκριμένα, πέραν των διοριστηρίων, οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης υποχρεούνται να ελέγξουν τις άδειες λειτουργίας, τα ωρολόγια προγράμματα και τις παρεκκλίσεις όρους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών και οποιοδήποτε στατιστικό στοιχείο σχετίζεται με την λειτουργία τους. Θα παρακολουθήσουμε στενά τη διενέργεια των ελέγχων αυτών, καθώς διαθέτουμε πλήθος καταγγελιών για παρανομίες σε ξένα σχολεία, οι οποίες ελπίζουμε να διακριβωθούν.

....Οφείλουμε, βέβαια, να αναφέρουμε ότι πάγια θέση της ΟΙΕΛΕ αποτελεί η ψήφιση ενός νέου, σύγχρονου νομοθετήματος που αφορά στα ξένα σχολεία και το οποίο θα αντικαταστήσει τον παρωχημένο νόμο του 4862/1931...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency