Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 01:03:59 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Ν. Βούτσης: Η κοινωνία δεν μπορεί να υπερασπίσει τα παιδιά μας, πρέπει να τα ακούσουμε...

Ν. Βούτσης: Η κοινωνία δεν μπορεί να υπερασπίσει τα παιδιά μας, πρέπει να τα ακούσουμε...

BOYTSHS.NIKOS.2Τραγική επιβεβαίωση του ότι το bullying έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που θέλουμε να πιστεύουμε αποτελεί το συμβάν στην Αργυρούπολη, είπε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας Στο Κόκκινο ...Η κοινωνία καταδικάζει στα λόγια τέτοια φαινόμενα, αλλά δεν μπορεί τελικά να υπερασπίσει τα παιδιά, που πρέπει να ακούσουμε, όπως τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην Βουλή των Εφήβων και «θα πρέπει να γίνουν Ευαγγέλιο», είπε χαρακτηριστικά.

...Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «αυτή η τραγωδία στην Αργυρούπολη ήρθε δυστυχώς ως τραγική επιβεβαίωση μίας κατάστασης που έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που θέλουμε να πιστεύουμε στην ελληνική κοινωνία. Αυτό ήρθε με ενάργεια στην επιφάνεια, στην παρούσα Βουλή των Εφήβων που τέλειωσε την Παρασκευή. Τα παιδιά κατέθεσαν απαντήσεις και προτάσεις για όλες τις εκφάνσεις του κολοσσιαίου ζητήματος της διαφορετικότητας, της συνύπαρξης, σε όλες τις πλευρές μέσα στην κοινωνία».

«...Ήρθε αυτή η επιβεβαίωση του πώς μία κοινωνία δεν μπορεί να υπερασπίσει τελικά τα παιδιά μας, απέναντι σε φαινόμενα που όλοι -στα λόγια- τα καταδικάζουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

...Σημείωσε μάλιστα ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην Βουλή των Εφήβων «θα πρέπει να γίνουν Ευαγγέλιο, να συζητηθούν μέσα στα σχολεία, είναι από τους ίδιους τους μαθητές, από τον διπλανό τους, στα σχολεία όλης της Ελλάδας».

...Εξάλλου, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνει θέματα που αφορούν την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών και την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

...Όπως εκτίμησε, «η συζήτηση δείχνει ότι σε θέματα που είναι υπερώριμα, όπως αυτές οι τρεις "κινήσεις Δημοκρατίας", είναι δυνατόν να υπάρχουν ευρύτερες συγκλίσεις. Ας περιμένουμε την Πέμπτη το βράδυ, που θα τελειώσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που επιχειρεί αυτές τις τρεις τομές, για απλή αναλογική και στην τοπική αυτοδιοίκηση, μελέτη της δυνατότητας ψήφου ομογενών και κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, να δούμε πόσο ευρείες θα είναι αυτές οι συγκλίσεις».

...Καθησύχασε επίσης όσους αναφέρονται στην επιβολή πλαφόν 3% στην τοπική αυτοδιοίκηση «με την επίκληση διάφορων λόγων. Με το παρόν σύστημα, στις μεγάλες περιφέρειες που ίσχυε η απλή αναλογική για τους δημοτικούς ή περιφερειακούς συμβούλους, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού, ακόμη και με 2% υπάρχει εκπροσώπηση. Εξαρτάται δηλαδή από το πόσοι είναι εκλεγμένοι σύμβουλοι. Με αυτή την έννοια, το 3% δεν είναι όπως στις βουλευτικές εκλογές, ένα "φρένο" σε πανελλαδική κλίμακα και αυτό αμφιλεγόμενο. Στους μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες εκφραζόταν αυτό το κάτω του 3%», είπε ο κ. Βούτσης...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency