Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 06:19:37 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Πανελλαδικό Πανεπιστημιακό Δίκτυο για την υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Πανελλαδικό Πανεπιστημιακό Δίκτυο για την υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

fotiou 2Τη δημιουργία πανελλαδικού Πανεπιστημιακού Δικτύου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, για την υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απευθύνοντας χαιρετισμό και εκ μέρους της Υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, στην ημερίδα με τίτλο «Εκπαιδεύοντας (σ)την Κ.ΑΛ.Ο», που πραγματοποιείται σήμερα στο Παράρτημα Αθηνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π)...

...Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Φωτίου ανακοίνωσε, επίσης, την υπογραφή, το αμέσως επόμενο διάστημα, Συμφώνου Συνεργασίας του Υπουργείου με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στόχο την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του θεσμού της Κ.ΑΛ.Ο με την υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενημερωτικών δράσεων.

..«Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προσφέρουν η ανώτατη και η επαγγελματική εκπαίδευση. Άρα, η συνεργασία μας με τα Πανεπιστήμια της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη. Σήμερα είμαστε εδώ για να ακούσουμε την εμπειρία του Ε.Α.Π και να συζητήσουμε τα ενδεχόμενα προβλήματα που ανακύπτουν και τις προοπτικές. Είμαστε εδώ για να σημειώσουμε με κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση της Κυβέρνησής μας να προχωρήσει σε εντατική ωρίμανση της Κ.ΑΛ.Ο σε όλα τα πεδία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αναπληρώτρια Υπουργός και επισήμανε τις δύο εμβληματικές δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο:

1) Τη δημιουργία 89 Κέντρων Στήριξης σε όλη την Ελλάδα, έργο συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ και

2)Το Πρόγραμμα για την ενίσχυση υφιστάμενων αλλά και νέων επιχειρήσεων Κ.ΑΛ.Ο, δράση με συνολικό προϋπολογισμό που αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency