Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Δεν θα εκδοθεί στη Μάλτα η Μαρία Εφίμοβα.

Δεν θα εκδοθεί στη Μάλτα η Μαρία Εφίμοβα.

dikasthrio.1Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με την οποία είχε κριθεί ότι δεν εκδίδεται στη Μάλτα η 36χρονη Ρωσίδα Μαρία Εφίμοβα.

...Ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας την έφεση, είπε «όχι» στην έκδοση της 36χρονης Εφίμοβα, η οποία θεωρείται βασική πληροφοριοδότρια στην υπόθεση της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίσια σε μαφιόζικο «χτύπημα» τον περασμένο Οκτώβριο.

...Πριν από έναν μήνα, ενώπιον του Αρείου Πάγου, η 36χρονη Ρωσίδα είχε μιλήσει για τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που εκδοθεί στη Μάλτα. Είχε αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να έχει την κατάληξη της Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της. Όπως εξήγησε, η ίδια είναι η μοναδική εν ζωή μάρτυρας που μπορεί να αποκαλύψει την κρατική διαφθορά στη Μάλτα και αυτό την καθιστά στόχο.

...Η Μαρία Εφίμοβα εργάστηκε στην τράπεζα Ρilatus από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2016 ως προσωπική γραμματέας του προέδρου. Η συγκεκριμένη τράπεζα, ωστόσο, ελέγχεται για ύποπτους λογαριασμούς και διαπλοκή με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Μάλτας και αυτή ήταν μία από τις πτυχές τής έρευνας που διενεργούσε η δολοφονηθείσα δημοσιογράφος...(Η.Β., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency