Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 07:25:24 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών συνανθρώπων μας επιτρέπεται να μπαίνουν παντού...

Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών συνανθρώπων μας επιτρέπεται να μπαίνουν παντού...

SKYLOS.ASTYNOMIAΠαρά το γεγονός ότι ο νόμος 3868/2010 εδώ και οκτώ χρόνια ορίζει ξεκάθαρα οι σκύλοι - οδηγοί τυφλών συνανθρώπων μας έχουν πρόσβαση παντού εντούτοις τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι χειριστές τους είναι ακόμα πολλά, επισήμανε μεταξύ άλλων η Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου που είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα» και γεννήθηκε χωρίς να βλέπει, η οποία μίλησε Στο Κόκκινο...

...Η κα Γκέρτσου εξήγησε στην Ελένη Ηλιοπούλου ότι οι σκύλοι - οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα και οι παράνομες απαγορεύσεις ειδικά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (σούπερ μάρκετ, εστιατόρια) ακόμα και σε ταξί είναι πολλές, παρά την ενημέρωση που έχει γίνει.

...Η κα Γκέρτσου επισήμανε ότι η εκπαίδευση των σκυλιών ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία, ώστε να μάθουν να οδηγούν με ασφάλεια έναν άνθρωπο με απώλεια όρασης, αλλά πέρα από την εκπαίδευση του σκύλου απαραίτητη είναι και η εκπαίδευση εκείνου που θα τον κάνει μέλος της οικογένειας του. Και αυτό «θέλει δουλειά» ώστε η συνήθεια, να γίνει καθημερινότητα και η ρουτίνα να μην έχει δυσκολίες όπως επισήμανε.

...Η κα Γκέρτσου εξήγησε ότι θα πρέπει να προηγηθεί η εκπαίδευση του τυφλού ατόμου με το λευκό μπαστούνι για να αποκτήσει και προσανατολισμό. Παράλληλα θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται, ώστε να εμπιστευτεί το ζώο που έχει εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίζει κάθε ενδεχόμενο και κάθε εμπόδιο...(Η.Β., Κόκκινο)

Σχόλια:

Powered by Web Agency