Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 01:33:16 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Οι γυναίκες πρόσφυγες του Ελαιώνα στην Ακαδημία Πλάτωνα.

Οι γυναίκες πρόσφυγες του Ελαιώνα στην Ακαδημία Πλάτωνα.

METAN.GYNAIKESΕπίσκεψη γυναικών προσφύγων από το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα, πραγματοποιήθηκε χθες,Κυριακή 13 Μαΐου, ημέρα αφιερωμένη στην ιστορία, τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό, σε μια δράση που συμμετείχαν η «Αλληλεγγύη για Όλους», το Στέκι Αλληλεγγύης Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, οι «Αθέατες Γυναίκες», με τη συμβολή της ομάδας διερμηνέων / πολιτισμικών διαμεσολαβητών/τριών του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας).

...Το περασμένο διάστημα, είχαν προηγηθεί δύο ακόμα δράσεις με επισκέψεις γυναικών προσφύγων, η πρώτη το Νοέμβριο από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Ελευσίνας, ενώ το Μάρτιο, απ' το Σχιστό στο Μουσείο της Ακρόπολης.

...Στόχος της επίσκεψης, οι γυναίκες να γνωρίσουν καλύτερα, τόσο την περιοχή στην οποία ζουν και τη συμβολή της Ακαδημίας Πλάτωνα στην παγκόσμια ιστορία και φιλοσοφία, όσο και τους σημερινούς κατοίκους της, που τις υποδέχτηκαν στο χώρο της Επιτροπής. Μετά την ξενάγησή τους από τον Μ. Βασίλα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακαδημίας Πλάτωνος "ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ" ακολούθησε συλλογική κουζίνα από την Επιτροπή Κατοίκων στο φιλόξενο αρχαιολογικό άλσος, όπου παρέλαβαν τα δώρα των «Αθέατων Γυναικών» για τη γιορτή της μητέρας και είδη ένδυσης από το στέκι της Επιτροπής...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency