Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 01:55:35 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Δικαστικό «φρένο» στην φασιστική τακτική των εργατοπατέρων του Μητσοτάκη.

Δικαστικό «φρένο» στην φασιστική τακτική των εργατοπατέρων του Μητσοτάκη.

MHTSOTAKHS.LYPHΗ επιλογή του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών, Ν. Κιουτσούκη, να μεταφέρει την συνδικαλιστική αντιπαράθεση στις δικαστικές αίθουσες στέφθηκε με αποτυχία...

...Σύμφωνα με πληροφορίες, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προσφυγή του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, Νίκου Κιουτσούκη, σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου των Μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια και της συνδικαλιστικής παράταξης «ΣυνΕξέλιξη» (σ.σ.: διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του Left.gr). Ως εκ τούτου, η επιλογή Κιουτσούκη να μεταφέρει την συνδικαλιστική αντιπαράθεση στις δικαστικές αίθουσες, στέφθηκε με αποτυχία
...Αρνήθηκε την πολιτική ευθύνη για τη ΔΑΚΕ...

...Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διαδικασία της Παρασκευής 13/4, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ισχυρίστηκε ότι δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος για τον λογαριασμό της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών στο facebook, μέσω του οποίου, σύμφωνα με τον κ. Γενιδούνια, «έχουν εκτοξευτεί πλήθος ύβρεων, απειλών ενάντια τόσο στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ, Κ. Γενιδούνια, όσο και στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου των Μηχανοδηγών». Ο κ. Κιουτσούκης ανέφερε ότι η παράταξή του έχει οργανωτική δομή και μετέφερε τις ευθύνες για τις αναρτήσεις της ΔΑΚΕ σε άλλα στελέχη της παράταξης του.
...Κ. Γενιδούνιας: Οι συνδικαλιστικές διαφορές δεν πρέπει να λύνονται στα δικαστήρια...

«..Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν τόσο σε βάρος μου όσο και σε βάρος της "ΣυνΕξέλιξης" απο τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ και δεύτερο τη τάξει συνδικαλιστή στην χώρα, Νίκο Κιουτσούκη, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι συνδικαλιστικές διαφορές πρέπει να επιλύονται στα όργανα του κινήματος», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Γενιδούνιας.

Κάνει ξανά λόγο για στοχοποίησή του απο τον Ν. Κιουτσούκη, την οποία χαρακτηρίζει «παράσημο τιμής» και υπενθυμίζει ότι η επιλογή του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ να «σύρει» το Σωματείο των μηχανοδηγών στο Υπουργείο Εργασίας για να ακυρώσει μια δημοκρατικά ψηφισμένη Συλλογική Συμφωνία (σ.σ.: διαβάστε αναλυτικά παρακάτω), μαζί με την πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), «κρίθηκε ήδη ως ανεπιτυχής απ το Υπουργείο Εργασίας και κρίνεται ήδη πολιτικά και συνδικαλιστικά από πολλούς φορείς».

...Τέλος, ο κ. Γενιδούνιας αναφέρει ότι:

«...Η επιλογή της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών να διασύρει το Σωματείο των μηχανοδηγών στο διαδίκτυο, θα κριθεί -αν επιμείνουν κάποιοι, σε αυτόν τον ατέρμονο δρόμο-και στις δικαστικές αίθουσες, όπου και εκεί θα πρέπει να παρουσιαστεί ο φυσικός εκπρόσωποςτης ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών, καθώς ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και σιδηροδρομικός Νίκος Κιουτσούκης, που ανδρώθηκε μέσω αυτής - και με πρόσχημα τις καταστατικές της διαδικασίες- δεν αποδέχτηκε (έξυπνα για τον ίδιο, καταστροφικά όμως για την παράταξη του) την ευθύνη για την ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών, σε μια πολιτική πράξη που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στον σιδηροδρομικό κόσμο (και όχι μόνο)».

...Θυμίζουμε ότι αφορμή για την προσφυγή του Ν. Κιουτσούκη στη δικαιοσύνη ήταν η προεκλογική (σ.σ.: 17 και 18 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) αφίσα της «Συνεξέλιξης», «ενάντια στο συνδικαλιστικό κατεστημένο», στην οποία εικονίζεται και ο ίδιος ο κ. Κουτσούκης. Ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής είχε καταθέσει ασφαλιστικά ζητώντας προσωρινή διαταγή που θα απαγορεύει στην συνδικαλιστική παράταξη «ΣυνΕξέλιξη» να χρησιμοποιεί την εν λόγω αφίσα «ενάντια στο συνδικαλιστικό κατεστημένο»...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency