Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 12:44:46 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Οι ακτές της Αττικής είναι κατάλληλες για τους κολυμβητές.

Οι ακτές της Αττικής είναι κατάλληλες για τους κολυμβητές.

KOYROYMPLHS.2Την βεβαιότητα πως οι ακτές της Αττικής είναι καθαρές και κατάλληλες για τους λουόμενους που μπορούν άφοβα πλέον να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6...

....Ο Υπουργός Ναυτιλίας, επικαλέστηκε επίσημα στοιχεία πιστοποιημένων φορέων και Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό λέγοντας μάλιστα πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι "εξαιρετική" χωρίς να χρησιμοποιηθούν χημικά απορρυπαντικά, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό, ενώ επεσήμανε πως όλα τα στοιχεία θα παρουσιαστούν αναλυτικά τόσο από το Υπουργείο όσο και από το ΕΛΚΕΘΕ, την Τετάρτη σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

...Σχετικά με τους επαγγελματίες που επλήγησαν τόνισε πως θα λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις αρκεί να αποδείξουν τη ζημιά που υπέστησαν, ενώ είπε πως συνολικά 51 εκατ. ευρώ έχουν υπολογιστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

...Ακόμη, επισήμανε πως το πόρισμα του Υπουργείου έχει μεταβιβαστεί στις Εισαγγελικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση, ενώ παρά τις πιέσεις δεν αποκάλυψε στοιχεία των ευρημάτων.

...Όπως τόνισε το συμβάν του ναυαγίου του Αγία Ζώνη ΙΙ ,είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μετά από εντολή του πρωθυπουργού νομοθετική πρόβλεψη για την μείωση της ηλικίας αυτών των πλοίων, ενώ για πρώτη φορά αναγκάζονται να δίνουν στίγμα στις Αρχές κάθε φορά που μεταφέρουν πετρέλαιο, από τα διυλιστήρια στα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια προκειμένου να υπάρχει και ταχεία αντίδραση σε περίπτωση ατυχήματος και μείωση του λαθρεμπορίου...(Η.Β., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency