Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 10:00:16 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Για να μη ξεχνάμε τους φασίστες Σαμαρά και Φορτσάκη.

Για να μη ξεχνάμε τους φασίστες Σαμαρά και Φορτσάκη.

FORTSAKHSΟι ποινικές διώξεις σε βάρος αγωνιζόμενων φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων από τα φασιστικό καθεστώς Σαμαρά-Φορτσάκη, πρόκειται να εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες ενώπιον των δικαστηρίων... Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη, η συγκέντρωση αλληλεγγύης σε 3 εξ' αυτών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων...

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

«...Την Τρίτη, 13 Μαρτίου, ημέρα της δίκης των συναδέλφων μας Αθηνάς Αλεξανδρή και Βανέσσας Πεντογάλου, και του Παναγιώτη Σωτήρη, διδάσκοντά στο ΕΑΠ, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, απεργούμε, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής μας (σ.σ.: η συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων είναι προγραμματισμένη για τις 9 π.μ.μ., έξω από Ζ' Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών, Κτήριο 5, Αίθουσα 4).

...Η δίωξη των συναδέλφων μας έγινε κατόπιν καταγγελίας του τέως Πρύτανη και νυν Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., Θ. Φορτσάκη, και αφορά τη συμμετοχή τους σε μαζική διαμαρτυρία φοιτητών και εργαζομένων στη Σύγκλητο της 30ης Οκτώβρη του 2014.»

...Αντίστοιχη δίωξη αντιμετωπίζει και ο Χρ. Ξαγοράρης, πρώην φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο οποίος δικάζεται στις 29/3/18 στο Θ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για γεγονότα της ίδιας περιόδου.
Το ιστορικό του αυταρχισμού

...Θυμίζουμε ότ, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το φθινόπωρο του 2014 κορυφώθηκε ένα μαζικό εκπαιδευτικό κίνημα φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετάλλαξη που επέβαλε συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης και συμπίεση της δημοκρατίας στο εσωτερικό του πανεπιστημίου. Απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, μεγάλες περικοπές στη φοιτητική μέριμνα, θεσμοθέτηση των αντιδραστικών Συμβουλίων Διοίκησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ποινικοποίηση των αντιδράσεων και των συλλογικών διεκδικήσεων ήταν μερικά μόνο από τα «επιτεύγματα» της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

...Βασικός εκφραστής της παραπάνω πολιτικής υπήρξε ο τότε πρύτανης του ΕΚΠΑ και νυν βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος, εφαρμόζοντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής, απέκλειε φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του πανεπιστημίου, έδινε εντολή για βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεών τους, έκλεινε επί μέρες τα πανεπιστημιακά κτίρια και χρησιμοποιούσε τα ΜΑΤ για τη φύλαξή τους, υπό τον φόβο εκτεταμένων κινητοποιήσεων. Αποτέλεσμα της ακραίας καταστολής και του αυταρχισμού που προέκρινε ο Θ. Φορτσάκης ήταν οι ποινικές διώξεις σε βάρος αγωνιζόμενων φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων. Αυτές ακριβώς οι υποθέσεις διώξεων, όπως προαναφέραμε, πρόκειται να εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες ενώπιον των δικαστηρίων.

...Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, μάχεται για την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου και για την κατοχύρωση των κατακτήσεων του φοιτητικού κινήματος. «Οι αγώνες που δίνονται στην κατεύθυνση μιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών/τριών και των νέων ανθρώπων, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ποινικοποιούνται», σημειώνει και προσθέτει:

«...Σε αυτό το πλαίσιο, στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλάι όσων σήμερα αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις, κατηγορούμενοι για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Θεωρούμε αυτονόητη την αθώωση και την απαλλαγή τους από οποιαδήποτε κατηγορία.»
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

...Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της, στην Βανέσσα Πεντογάλου (διοικ. υπάλληλο του ΕΚΠΑ), στην Αθηνά Αλεξανδρή (πρώην διοικ. υπάλληλο του ΕΚΠΑ, τέως εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ), στον Παναγιώτη Σωτήρη (διδάσκων στο ΕΑΠ και πρώην μέλος της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ), που δικάζονται στις 13/3/2018 στο Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 30ης Οκτωβρίου 2014, καθώς και στον Χρ. Ξαγοράρη, πρώην φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο οποίος δικάζεται στις 29/3/18 στο Θ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για γεγονότα της ίδιας περιόδου, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φρονηματικού χαρακτήρα δίωξη, καθώς εγκαλούνται για ενέργειες που άπτονται της συνδικαλιστικής τους δράσης.

...Η επέμβαση των δικαστικών αρχών προήλθε ύστερα από αίτημα του τέως Πρύτανη του ΕΚΠΑ και νυν Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκη και είναι ενδεικτική πρακτικών που αποστρέφονται τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικά ελευθερίες, αλλά και κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης.

...Η παρέμβαση των διωκτικών αρχών ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ βρισκόταν στην κορύφωση μιας πολύμηνης απεργιακής κινητοποίησης πρωτόγνωρης μαχητικότητας, ενάντια στη διάλυση-ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ενάντια στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων εκατοντάδων εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και ευρύτερα στον Δημόσιο Τομέα.

...Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη ωμή παρέμβαση των διωκτικών αρχών στη συνδικαλιστική δράση στο ΕΚΠΑ αλλά και σε ολόκληρο το Δημόσιο. Μια παρέμβαση που στοχεύει στην καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας, τη δίωξη του ελεύθερου φρονήματος, την ποινικοποίηση και την καταστολή των αγώνων και που προσβάλει βάναυσα τα κοινωνικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας.

...Δηλώνουμε, πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, βρίσκονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος και περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δικαίωμα συλλογικής έκφρασης και δράσης...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency