Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 12:55:04 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία κατά των χρυσαυγιτών.

Αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία κατά των χρυσαυγιτών.

ANTIFASISTIKO.SYLLALHTHRIOΗ Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και η ΚΕΕΡΦΑ καλούν στην παμπειραϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση και πικετοφορία στους δρόμους του Ρέντη σήμερα, Σάββατο 13/1 στις 11:30 με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση Θηβών & Θεσσαλονίκης.

...Η κινητοποίηση αποτελεί απάντηση στις θρασύτατες ρατσιστικές επιθέσεις οργανωμένων ομάδων φασιστών σε περισσότερα από 30 σπίτια και μαγαζιά μεταναστών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή - για τις οποίες καμιά σύλληψη δεν έχει γίνει ακόμα από την αστυνομία.

...Οι επιθέσεις έχουν σημειωθεί κυρίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και Θηβών. Οι επιθέσεις γίνονται με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, με αποτέλεσμα το σπάσιμο των τζαμιών αλλά και τον εκφοβισμό των ανθρώπων.

«...Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στους φασίστες, δεν θα επιτρέψουμε στη Νίκαια και στο Ρέντη, στη περιοχή από όπου οι Ρουπακιάδες της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο Κερατσίνι για να δολοφονήσουν το Παύλο Φύσσα, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών» τονίζεται στα καλέσματα.
Αναλυτικά:

...Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών καλεί τα μέλη και τους φίλους της και όλους τους αντιφασίστες πολίτες του ευρύτερου Πειραιά στην παμπειραϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση και πικετοφορία στους δρόμους του Ρέντη το Σάββατο 13/1 στις 11:30 με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση Θηβών & Θεσσαλονίκης.

...Είναι η απάντησή μας στις θρασύτατες ρατσιστικές επιθέσεις οργανωμένων ομάδων φασιστών σε περισσότερα από 30 σπίτια και μαγαζιά μεταναστών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή - για τις οποίες καμιά σύλληψη δεν έχει γίνει ακόμα από την αστυνομία...

...Απαιτούμε να μπει επιτέλους τέλος στα προγκρόμ κατά των μεταναστών, να καθαρίσουν οι γειτονιές του Πειραιά από τους μπράβους της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και να μπουν στη φυλακή τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της και των άλλων φασιστικών συμμοριών. Ο Πειραιάς δεν ανέχεται ρατσιστικούς τραμπουκισμούς και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μεταναστών που ζουν ανάμεσά μας από δεκαετίες καθώς και των νέων μεταναστών και προσφύγων.Η τρομοκράτηση των μεταναστών δεν θα περάσει!

...Όλες και όλοι στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία στον Ρέντη!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1 11.30πμ (Σήμειο έναρξης η συμβολή των οδών Θηβών και Θεσσαλονίκης)

***Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:

...Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής εντείνει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις της εναντίον προσφύγων και μεταναστών στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Η εγκληματική οργάνωση, φαίνεται να προσπαθεί να ξυπνήσει τα εθνικιστικά και ρατσιστικά αισθήματα, αλλά και να κερδίσει το χαμένο έδαφος στις λαϊκές γειτονιές. Μετά την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου μαθητή Αμίρ και τις συχνές επιθέσεις εναντίον προσφύγων, στο στόχαστρο των ναζί βρέθηκαν σπίτια μεταναστών στις γειτονιές του Πειραιά.

Πάνω από 30 επιθέσεις έχουν δεχτεί σπίτια μεταναστών εργατών στη Νίκαια και το Ρέντη τον τελευταίο μήνα, όπως επιβεβαιώνει και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος. Οι επιθέσεις έχουν σημειωθεί κυρίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και Θηβών. Οι επιθέσεις γίνονται με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, με αποτέλεσμα το σπάσιμο των τζαμιών αλλά και τον εκφοβισμό των ανθρώπων. Οι οργανωμένες εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας από τους φασίστες συνεχίζονται, και καμία σύλληψη δεν έχει γίνει, παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην αστυνομία.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στους φασίστες. Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή όχι στις γειτονιές μας. Δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε στους τραμπουκισμούς και τις απειλές τους, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Κανένας και καμιά δεν πρέπει να νιώθει φοβισμένος/η ποτέ και πουθενά!

Καλούμε τις αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιοχής μας, τους πολίτες και τη νεολαία του Πειραιά, να καταδικάσουν τις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών, να περιθωριοποιήσουν τους φασίστες, και να υπερασπιστούν τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας, τους φτωχούς, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!

Σχόλια:

Powered by Web Agency