Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 02:05:05 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Χίος : Επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

Χίος : Επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

METAN.AMYGDALEZA.EPEISODIAΕπεισόδια ξέσπασαν μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, αραβόφωνων και Αφγανών, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης στο hot spot της ΒΙΑΛ, τα οποία και βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι τις 10.15 μ.μ., τουλάχιστον, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τα θέσουν υπό έλεγχο. Από τα επεισόδια έσπασαν τζάμια σε περιορισμένο αριθμό οικίσκων, σύμφωνα με το astraparis.gr...

...H αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές εκ των οποίων οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ

...Nα σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη, ξεκίνησε η μεταφορά επιπλέον οικίσκων σε χώρο του χοτσποτ, έξω από την περίφραξη, για να φιλοξενηθούν ο πλεονάζον αριθμός προσφύγων που διαμένει τους τελευταίους μήνες σε σκηνές. Στη ΒΙΑΛ, με χωρητικότητα περί τα 900 άτομα, διαμένουν αυτή τη στιγμή περί τους 1.800 ανθρώπους, με το 1/3 του πληθυσμού να είναι παιδιά.

***Συνολικά στα νησιά του Βορ. Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι περί τους 14.000 πρόσφυγες, οι μισοί σχεδόν στη Λέσβο. Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, μήνας που οι αφίξεις είναι μειωμένες λόγω των καιρικών συνθηκών, έφτασαν συνολικά 730 πρόσφυγες στα νησιά, εκ των οποίων 358 στη Λέσβο, 119 στη Χίο, 233 στη Σάμο και 20 στην Κω...(η.β., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency