Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 01:20:31 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Εικοσιτετράωρη απεργία στη διανομή Τύπου.

Εικοσιτετράωρη απεργία στη διανομή Τύπου.

typos.ellhnikos.2Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από σήμερα Πέμπτη 11/01 και ώρα 17:00 έως αύριο Παρασκευή 12/01 (ώρα 17:00) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην διανομή Τύπου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Τα συνδικάτα στον χώρο του Τύπου καλούν σε συγκέντρωση, την Παρασκευή στις 12:00, στην πλατεία Ομονοίας.

...Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η απεργία πραγματοποιείται ενάντια στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις αντεργατικές αλλαγές με την εμπόδιση της απεργίας, και ενάντια στην πτώχευση των εργαζομένων, με τους 250 άνεργους του πρακτορείου «Ευρώπη», με εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, καθυστερήσεις μισθών και εντατικοποίηση στο πρακτορείο «Άργος».

...Οι εργαζόμενοι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην απεργία και διεκδικούν:

...πρόσληψη όλων των απολυμένων του πρακτορείου «Ευρώπη» στην «Άργος» ή σε όποια εταιρεία αναλάβει τη διανομή του Τύπου, υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα πρακτορεία, υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών των λαϊκών νοικοκυριών.

...Την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσει εφημερίδα, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία απεργούν, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency