Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 04:41:39 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | εξωτερικη πολιτικη | Στραπάτσο Μητσοτάκη από τον ...Μαδούρο : Δεν μπορεί να διαπιστευθεί Έλληνας πρέσβης στη Βενεζουέλα !

Στραπάτσο Μητσοτάκη από τον ...Μαδούρο : Δεν μπορεί να διαπιστευθεί Έλληνας πρέσβης στη Βενεζουέλα !

M.HTSOT.MOYRHO νέος Έλληνας πρέσβης στο Καράκας δεν μπορεί φυσικά να επιδώσει διαπιστευτήρια σε μια κυβέρνηση, της οποίας τον πρόεδρο δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα... Αλλά ούτε και στον Γκουαϊδό γίνεται να επιδοθούν διπλωματικά διαπιστευτήρια, διότι, πολύ απλά, δεν είναι πρόεδρος της Βενεζουέλας.

To πλήγμα που επέφερε στην αξιοπιστία της ελληνικής διπλωματίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ίσως να είναι και μοναδικό στην ιστορία της εξωτερικής πολιτικής των κρατών. Ως γνωστόν, δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και με αξιοσημείωτη προθυμία αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό, ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Γκουαϊδό είχε προλάβει ήδη να... αυτοανακηρυχθεί «πρόεδρος».

Ωστόσο, το φιάσκο του Γκουαϊδό και των υποστηρικτών του στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, με τον Μαδούρο να επιδεικνύει εξαιρετική πολιτική αντοχή και λαϊκή στήριξη που τον διατηρεί στην εξουσία, έχει αντίκτυπο και μάλιστα κωμικοτραγικό, στην ελληνική διπλωματία. Διότι, ο νέος Έλληνας πρέσβης στο Καράκας δεν μπορεί φυσικά να επιδώσει διαπιστευτήρια σε μια κυβέρνηση, της οποίας τον πρόεδρο δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα...

Βέβαια, ούτε στον Γκουαϊδό δεν γίνεται να επιδοθούν διπλωματικά διαπιστευτήρια, διότι, πολύ απλά, δεν είναι πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Το αποτέλεσμα είναι, χρέη πρέσβη στο Καράκας να ασκεί διπλωματικός υπάλληλος, εν αναμονή της λύσης του «γρίφου», τον οποίο «κατάφερε» να δημιουργήσει και να μπλεχτεί μέσα του η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σχόλια:

Powered by Web Agency