Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:57:11 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | εξωτερικη πολιτικη | Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνώρισε τον Χ. Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνώρισε τον Χ. Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας!

BENEZ.juanguaidoΗ πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν να αναγνωρίσει ρον αμερικανόδουλο Γκουαιδό, ως πρόεδρο της Βενεζουέλας !

Και μετά μιλάνε για ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική...

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ το πρωί της Παρασκευής:

...Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές.

Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας.

Και φυσικά το ΥΠΕΞ ενημερώνει το παγκόσμιο κοινό με tweet στα ελληνικά...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency