Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 02:12:09 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | εξωτερικη πολιτικη | Χαστούκι της Κομισιόν στον υπόδικο Μαρινάκη, για το μονοπώλιο Τύπου στην Ελλάδα .

Χαστούκι της Κομισιόν στον υπόδικο Μαρινάκη, για το μονοπώλιο Τύπου στην Ελλάδα .

MARIN.KYRIAKOSΗ Κομισιόν συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες για τη μονοπώληση της διανομής του Τύπου στην Ελλάδα και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί στενά με την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Αυτό απαντά η επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager στην ερώτηση που είχε καταθέσει η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-GUE/NGL Κωνσταντίνα Κούνεβα.

...Η ερώτηση της Κ. Κούνεβα έγινε με αφορμή τη μονομερή απόφαση του μοναδικού πλέον πρακτορείου διανομής στην Ελλάδα, του «Άργους», ιδιοκτησίας Μαρινάκη, να αυξήσει τις τιμές για τις υπηρεσίες διανομής, κάνοντας κατάχρηση της μονοπωλιακής του θέσης και δημιουργώντας κινδύνους όχι μόνο οικονομικής εξουδετέρωσης των μικρότερων εκδοτικών επιχειρήσεων, αλλά και για την ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

...Στην απάντησή της η Κομισιόν επιδοκιμάζει τα πρόστιμα που επέβαλε πρόσφατα στα πρακτορεία διανομής η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις πρακτικές καρτέλ που ακολουθούσαν, δεν αναφέρεται ωστόσο στην τελευταία απόφαση της Επιτροπής να παγώσει την αύξηση τιμών που επεδίωξε ναεπιβάλει το «Άργος», προκαλώντας την αντίδραση των μικρότερων εκδοτικών μονάδων.

..Είναι αξιοσημείωτο ότι η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η μονοπώληση στον Τύπο δημιουργεί «συγκεκριμένα ζητήματα όσον αφορά τον πλουραλισμό της αγοράς στην Ελλάδα», ενώ αναφέρει ότι τις ανησυχίες αυτές τις έχει λάβει υπόψη στον σχεδιασμό του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» για την περίοδο 2021 έως 2027 (Το πρόγραμμα χρηματοδότησης του πολιτιστικού και οπτικοακουστικού τομέα)...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency