Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 11:19:22 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | εξωτερικη πολιτικη | Μ. Μπαρνιέ: Ευρωπαϊκό το πένθος για την τραγωδία στην Αττική.

Μ. Μπαρνιέ: Ευρωπαϊκό το πένθος για την τραγωδία στην Αττική.

barnier Συγκλονισμένος ως οικογενειάρχης και ως άνθρωπος από την τραγωδία που ζει η Ελλάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων του Brexit, κ. Μισέλ Μπαρνιέ, κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα τις θεσμικές εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

«...Το εθνικό πένθος που ζει η Ελλάδα είναι στην ουσία ευρωπαϊκό πένθος» τόνισε ο κ. Μπαρνιέ, μεταφέροντας στη Βουλή των Ελλήνων τα θερμά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και όλων των μελών της, που, όπως είπε, «συμμερίζεται το πένθος των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές».

...Αναφερόμενος στο επικείμενο Brexit, ο κ. Μπαρνιέ τόνισε πως «η βρετανική απόφαση να μείνει μοναχική και όχι αλληλέγγυα στους κόλπους της ΕΕ είναι μια απόφαση που μας λυπεί αλλά την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε». Επεσήμανε πως μέλημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να διασφαλίσει πως η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου θα γίνει με τρόπο που να μη διαταράξει την ομαλή λειτουργία της Ένωσης σε κρίσιμους τομείς.

...Τις απόψεις τους για την προετοιμασία του Brexit κατέθεσαν επίσης κατά τη συνεδρίαση ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας, καθώς και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Στο πλαίσιο των εργασιών της συνεδρίασης αρκετοί βουλευτές-μέλη των Επιτροπών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και ν' ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα που αφορά όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency