Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 05:50:24 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | εξωτερικη πολιτικη | Τα Σκόπια ξεβρακώνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας.

Τα Σκόπια ξεβρακώνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας.

skopia.grouefskiΤο ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με την ΠΓΔΜ είναι πολύ πιο συμφέρουσα για την Ελλάδα, σε σχέση με τα σχέδια συμφωνίας που είχαν συζητήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις των δύο χωρών στο παρελθόν, επιβεβαιώνει η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας, εκθέτοντας αυτούς που σήμερα φωνάζουν κι ασκουν κριτική. Την ίδια στιγμή η εγχώρια αντιπολίτευση παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος του εθνικού συμφέροντος, με τη ΝΔ να καταθέτει μεχρι και πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης...

...Πυρά κατά του Ζόραν Ζάεφ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι, με τα σκάγια να παίρνουν εντός συνόρων τη ΝΔ, για την περίοδο 2009, όταν πρωθυπουργός ήταν ακόμα ο Κώστας Καραμανλής και υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη, πριν παραδώσουν τη σκυτάλη και τη διακυβέρνηση στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

...Ο Νίκολα Γκρουέφσκι κατήγγειλε την κυβέρνηση Ζάεφ ότι δέχεται την πρόταση που είχε απορρίψει το 2009 και μάλιστα -όπως σημειώνει- τώρα είναι χειρότερη η εκδοχή της συμφωνίας για την ΠΓΔΜ. Κι αυτό γιατί όπως σημείωσε η ονομασία που συμφωνήθηκε, προϋποθέτει χρήση της όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, την αναθεώρηση του Συνταγματος, την αντικατάσταση του άρθρου για τη στήριξη της ομογένειάς τους, την αλλαγή της ονομασίας της ιθαγένειας των πολιτών της χώρας, αλλά και μέχρι τώρα ιστορικών αφηγημάτων τους...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency