Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 05:30:55 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | εξωτερικη πολιτικη | Κουβέλης για Μακεδονικό: Συμφέρουσα η συμφωνία, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Κουβέλης για Μακεδονικό: Συμφέρουσα η συμφωνία, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

KOUVELISTις εξελίξεις στο Μακεδονικό σχολίασε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του το πρωί στο Κανάλι της Βουλής λέγοντας πως η διαπραγμάτευση είναι αναμφισβήτητα συμφέρουσα, καθώς θα άρει μια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε δυο χώρες που γειτνιάζουν και έχουν αμφίδρομη σχέση οι πολίτες...

«...Βεβαίως η συμφωνία πρέπει να εξασφαλίζει την παραδοχή των ορών που έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε.

«...Η υπόθεση αυτή κρατάει χρόνια, επιτέλους δεν είναι δυνατόν 140 χώρες σε όλο τον κόσμο να αποκαλούν την FYROM με τον όρο Μακεδονία, δεν είναι δυνατόν τα 4 από τα 6 μέλη να αναγνωρίζουν την χώρα με το όνομα αυτό και εμείς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να μην προωθούμε μια λύση που έχει σχέση και με τα δικά μας συμφέροντα και την συν ανάπτυξη. Αυτοί που δεν θέλουν τη λύση του ζητήματος είναι ο Ερντογάν και η Άγκυρα γιατί θέλουν να προωθήσουν το γνωστό μουσουλμανικό τόξο».

...Σχετικά με τη στάση των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως θα υπάρξει η αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τονίζοντας ότι η διαφωνία του κ. Καμμένου δεν θα τον οδηγήσει στην αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency