Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 07:12:22 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | εξωτερικη πολιτικη | Μητσοτάκης : Ξεχάστε όσα έλεγα για το "Μακεδονικό"..., άλλαξα θέση

Μητσοτάκης : Ξεχάστε όσα έλεγα για το "Μακεδονικό"..., άλλαξα θέση

MHTSOTAKHS.ETΣτρατηγική επιδίωξη της Ελλάδας αποτελεί η είσοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Σόφια, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς προϋποθέσεις. «Και πρώτη αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση είναι η τήρηση των κανόνων καλής γειτονίας», τόνισε...

...Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «αυτό αφορά και τις σχέσεις μας με το βόρειο γείτονά μας. Η επίλυση του προβλήματος του ονόματος πρέπει να είναι συνολική, αλλά και ενιαία. Η οποία έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο το erga omnes, αλλά και τη συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα. Και αυτή η συνταγματική αλλαγή είναι μια προϋπόθεση για την επίλυση, από την οποία η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό».

Το παραπάνω, αποτελεί σαφή μεταστροφή της θέσης που εκφράζει η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, θέση η οποία είχε σύρει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε παλινωδίες αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Και μάλιστα, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ζ. Ζάεφ, το πρωί της Πέμπτης, στη Σόφια...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency