Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 07:14:21 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: Αγροτικο Δελτιο | ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ | Κούρεμα στα «πανωτόκια» των παλιών αγροτικών δανείων.

Κούρεμα στα «πανωτόκια» των παλιών αγροτικών δανείων.

meioseis-misthonΓια τις νέες ρυθμίσεις στα παλιά αγροτικά δάνεια που έρχονται από 1η Μαϊου μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στην ΕΡΤ...Όπως δήλωσε ο υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης θα υπάρξει ενεργοποίηση εκ νέου του νόμου των πανοτωκίων. Δηλαδή όποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος έχει ένσταση για πανωτόκια είναι υποχρεωμένη η τράπεζα να το εξετάσει. Στη συνέχεια θα διαγράφονται όλοι οι τόκοι και κατά περίπτωση θα υπάρχει και δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου...

...Όπως εξήγησε από την 1η Μαϊου θα μπορούν οι αγρότες μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους ως το τέλος του έτους θα είναι η προθεσμία. Η ρύθμιση αφορά 24.000 περίπου αγρότες ή κτηνοτρόφους. Ενώ μετά το Πάσχα θα υπάρξει και ρύθμιση στα δάνεια με την εγγύηση δημοσίου που απασχολούν πολύ συνεταιρισμούς και ιδιώτες.

...Για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι «χρειάζεται ψυχραιμία, εθνικό μέτωπο και λίγα λόγια». Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Άμυνας, υποστήριξε ότι «εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη τρελός αλλά υπάρχει σήμερα Έλληνας που να πιστεύει ότι κινείται στα όρια της λογικής ο Ερντογάν με αυτή τη συμπεριφορά του».

«...Η κυβέρνηση δεν επινόησε το Σκοπιανό. Το βρήκε και προσπαθεί να το λύσει. Στην προσπάθεια λύσης ανέκυψε η διαφωνία μεταξύ των ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ» όπως ισχυρίστηκε. «Είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες γιατί είναι δύο κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές», η Ν.Δ. ποτέ δεν διαφώνησε με το ΠΑΣΟΚ. Έκανε ό,τι έλεγε ο Βενιζέλος και τους φαίνεται περίεργο που υπάρχουν διαφωνίες, ενώ, όπως είπε, αυτό είναι δείγμα δημοκρατίας...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency