Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 09:56:41 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: Αγροτικο Δελτιο | ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ | Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη χρήση της γλυφοσάτης.

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη χρήση της γλυφοσάτης.

papadhmoulis.3Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για το μείζον θέμα της χρήσης της γλυφοσάτης.

...Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η παράταση της γλυφοσάτης για τα επόμενα 5 χρόνια έγινε άνευ όρων και δεν τέθηκαν όρια μείωσής της». Υπογραμμίζει ακόμη πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η EFSA -επικαλούμενες αδημοσίευτες επιστημονικές έρευνες που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες– οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την απαγόρευση της γλυφοσάτης», τονίζοντας πως «στις συγκεκριμένες μελέτες δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά μόνον τα κράτη-μέλη κατόπιν αιτήματος».

...Στην ερώτησή του ο Δημ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν αν «θα δημοσιοποιήσει τα δεδομένα των επιστημονικών ερευνών που επικαλείται για τον χαρακτηρισμό της γλυφοσάτης ως ουσίας που είναι απίθανο να προκαλέσει κίνδυνο καρκινογένεσης σε ανθρώπους», καθώς και «τί μέτρα θα πάρει στο μέλλον για την σταδιακή μείωση της γλυφοσάτης και την προώθηση εναλλακτικών φυτοφαρμάκων στην γεωργία».

...Σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη «ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) έχει χαρακτηρίσει την γλυφοσάτη ως πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο ουσία και έχει εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία του»...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency